Yoga

Når kroppen er stærk, sund og bevægelig, får sindet de bedste betingelser for også at blive smidigt. I mine yogatimer træner vi sindet i at være nærværende, roligt og fokuseret. Til ikke at have travlt, multitaske og bekymre sig, men i stedet mærke indad, og finde frem til tilfredsheden, taknemmeligheden og vores forbundethed.

Aerial yoga

Forårsholdene er ved at lakke mod enden. Der starter nye hold op til august, både cirkustræning for teenagere, yogaleg for børn, og “almindelige” hold for alle. Der kommer info om tidspunkter og tilmelding meget snart.

Her er lidt om, hvad det der aerial yoga er for en størrelse:

Aerial yoga er en ny måde at udforske og opleve nye og traditionelle yoga-stillinger på, hvor din kropsvægt er delvist eller fuldt understøttet af et særligt stykke blødt stof – en aerial hængekøje – som er ophængt fra loftet.

Aerial yoga er en blanding af traditionel hathayoga, gymnastik og akrobatik. I en aerial yoga-time bliver du guidet gennem sekvenser af stillinger, meditation, vejrtrækningsøvelser, tricks, og styrkeøvelser – både på måtten og i hængekøjen.

Udover de mange sundhedsmæssige fordele, der er ved at styrke kroppen, så har det at lege med tyngdekraften en stor positiv effekt på humøret og selvtilliden. Når du overgiver dig til hængekøjen og oplever, at du er sikkert støttet af den, vil det føles både forløsende og powerfuldt. – Og så er det bare rigtig sjovt!

Hængekøjen giver kroppen mulighed for at lave bevægelser og stillinger, som ellers ville kræve meget øvelse. Omvendinger, bagoverbøjninger og håndstand bliver let tilgængelige.

Med hængekøjen kan du gå dybere ind i stillingerne – og på en sikker måde, der ikke belaster dine led, da køjen bærer din vægt for dig. Den giver også mulighed for modifikationer af klassiske asanas, og tilføjer derved en ny dimension af kreativitet i din praksis.

Omvendinger – stillinger hvor du vender på hovedet – bliver muligt for alle med hængekøjen til hjælp – de er både super gavnlige for ryggen, blodcirkulationen og din mentale sundhed. Når man vender på hovedet, er det ligesom lidt nemmere at se tingene fra et nyt perspektiv!

I hængekøjen opdager du, hvordan du bærer din krop – altså din kropsholdning, hvor du har spændinger og hvordan du bevæger dig i det hele taget.
Når du laver aerial yoga med mig, bliver du guidet til at slippe gamle bevægelsesmønstre og få nulstillet din kropsholdning. Oveni bliver du mere smidig, får øget dit bevægelsesområde, opbygget styrke, forlænget rygsøjlen og slappet af i nervesystemet.

Efterhånden som du bliver mere smidig, afbalanceret og stærkere, har sindet det med at følge med – og det er jo netop i bund og grund meningen med yoga.

Uanset om du er en erfaren yogi, eller drømmer om at prøve yoga for første gang, er aerial yoga en sjov og legende måde at opdage den gamle kunst fra et nyt perspektiv.

Det kræver ingen akrobatiske forkundskaber, smidighed eller styrke at være med. Det skal nok komme henad vejen.

Desværre egner aerial yoga sig ikke til personer med forhøjet blodtryk, grå stær, gravide eller folk med betydelige rygproblemer. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du er i tvivl, om aerial yoga egner sig for dig.

Holdene starter tirsdag d. 17. og onsdag d. 18.januar til og med d.25./26.april. Her er plads til 8 deltagere. Prisen for hele sæssonen (13 gange) er 1430 kr.(onsdage) og 1050 kr. (7 gange – tirsdage), som betales ved tilmelding. Alle kan være med – uanset alder og køn.

Hatha yoga

Tirsdage kl. 17.00-18.30 er der dynamisk hatha yoga, hvor vi både vil fokusere på dybe stræk, balance og styrke. Vi vil lave dynamiske sekvenser med fokus på åndedrættet og måske får vi endda sved på panden. Vi vil også øve os i omvendinger og andre udfordrende stillinger.

Undervisningen foregår i Terapitorvet i ulige uger og online på ZOOM i lige uger. Online-undervisningen bliver optaget, så du kan gense den og træne med den som du har lyst.

Første gang bliver d. 17.januar. Her er plads til 12 deltagere. Jeg har måtter, men du er velkommen til at medbringe din egen også. Tag et tæppe og en vandflaske med, og tøj der er rart at bevæge sig i.

Prisen for 13 gange (17/1-25/4) er 1235 kr. som betales ved tilmelding. Man tilmelder sig hele sæssonen på en gang. Alle kan være med – uanset alder og køn.

Tilmelding til tippe@terapitorvet.dk

Jeg glæder mig til at se dig!

Husk, du er altid velkommen til at skrive/ringe for spørgsmål på 20 99 68 50.